Πλεύρης: “Θα εξετάσουμε αν χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας της μάσκας”

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Newsroom μίλησε σήμερα (23/8) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε  ότι αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας θα το εξετάσουμε. Όπως σημείωσε ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της.

Έκανε μάλιστα λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και που», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινώπορο και το χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (1/12) δωρεάν rapid test

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται ήπιων περιορισμών. Όπως είπε ιθ συζητήσεις με το Υπ. Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύον ακόμα από τη βαριά νόσηση.