Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί βρέθηκαν εκτός μετά τον ανασχηματισμό

υπουργικό συμβούλιο

Μπήκαν στον “πάγο” με απόφαση του πρωθυπουργού

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη υπουργοί και υφυπουργοί, μετά τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μία ώρα πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές σε θέσεις «κλειδιά», τις οποίες εξάλλου είχε προαναγγείλει ο ίδιος πρωθυπουργός, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είναι αυτές που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Συγκεκριμένα, δεν συμμετέχουν στο νέο υπουργικό ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσης, στον κυβερνητικό «πάγκο» βρέθηκαν και οι: υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, υφ. Μακεδονίας/Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών θα γίνει το απόγευμα στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ αύριο θα συνεδριάσει υπό τη νέα σύνθεσή του το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή φωτό: Eurokinissi