Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα για τον Κασσελάκη: «Δεν θα τον αξιολογήσω, μπήκε πρόσφατα στην πολιτική»

Στέφανος Κασσελάκης εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Πλήθος αντιδράσεων για το λάθος του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Την γκάφα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζονται “κρατίδιο” τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, σχολίασε ο  πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

«Δεν θα κάτσω να αξιολογήσω το παιδί. Ο άνθρωπος έχει μπει στην πολιτική πρόσφατα. Δεν θα αξιολογήσω έναν άνθρωπο που δυνητικά θα είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Κενεβέζος για το λάθος του Κασσελάκη για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι «άθελά του προσέφερε υπηρεσίες. Απέδειξε ότι το Κυπριακό πουλάει».

Από την πλευρά του, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, έκανε λόγο για «σοβαρό γλωσσικό ολίσθημα».

Επίσης, επισήμανε πως είναι η άποψη ότι το Κυπριακό δεν συνδέεται με τις ελληνοτουρκικές διαφορές είναι λανθασμένη και εθνικά επικίνδυνη.

Δείτε επίσης: Ο Κασσελάκης αποκάλεσε “κρατίδιο” τα κατεχόμενα στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Να υπενθυμίσουμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης  Αλέξης Χαρίτσης: «Το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό»

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενά του έπειτα από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Οπως αναφέρει το newsbomb.gr, στη συνέχεια τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα. Ακολούθως όταν κλήθηκε να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί και μη αντίπαλοί του σχετικά με την έλλειψη λόγου και σχεδίου καθώς και να διευκρινίσει ποια η στάση του για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης, ερώτημα που του απηύθυνε και η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Πηγή φωτό: Eurokinissi