Προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού στην Κεντρική Μακεδονία, προτείνει η “Οικολογία-Πράσινη Λύση”

Την απαγόρευση του κυνηγιού και στην Κεντρική Μακεδονία, εκτός από τις περιοχές στις οποίες χιόνισε τις προηγούμενες ημέρες, ζητά με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη “Οικολογία-Πράσινη Λύση”.

Οπως αναφέρει, η απόφαση για τοπική απαγόρευση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά σημειώνει πως θα πρέπει να επεκταθεί:

Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα: “Η άμεση αντίδραση του Υφυπουργού ΥΠΕΝ με την οποία δόθηκε εντολή προς τα Δασαρχεία όλης της χώρας να προβούν σε απαγόρευση της θήρας (κυνήγι) στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών χιονοπτώσεων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» είναι σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση.

Η Οικολογία Πράσινη Λύση θεωρεί πως θα πρέπει να εκτιμηθούν προληπτικά και όχι συντηρητικά και μόνο για τις στενές περιοχές με χιονόπτωση οι δυσμενείς συνθήκες επιβίωσης για την πανίδα και την ορνιθοπανίδα.

Θα πρέπει οι Δασικές Αρχές και το ΥΠΕΝ να μεριμνήσουν ώστε τα όρια των απαγορεύσεων να μη περιοριστούν στις χιονοσκεπείς περιοχές και να λάβουν επίσης υπόψη τους τις συνθήκες παγετού και σε ευρύτερες περιοχές και για αρκετές επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης
Εκδήλωση από την Οικολογία Πράσινη Λύση για τη Βιολογική Γεωργία

Το συγκεκριμένο μέτρο θα συνδράμει στην προστασία της πανίδας και κυρίως της ορνιθοπανίδας στις περιοχές όπου έχει καταφύγει για να ανταπελεξέθουν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να τραφούν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.