Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: “Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη”, λέει ο Γεωργαντάς

κορονοϊός

Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Απαντήσεις αναφορικά με το πρόστιμο, που θα επιβάλλεται από σήμερα και για κάθε μήνα στους μη εμβολιασμένους πολίτες, έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και ότι τα έσοδα από αυτά θα πάνε στο σύστημα υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη.

Όπως είπε το πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν είχαν ξεκινήσει τον εμβολιασμό τους. Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει, ωστόσο μετά 90 ημέρες από την νόσηση πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αν κάποιος εμβολιαστεί μέσα στον Ιανουάριο θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.

Επίσης, όσοι έχουν κάνει αίτηση στις τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, για να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας. Την αίτηση υποβάλει ο γιατρός τους. Στις περιπτώσεις που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Εξαιρούνται ακόμα όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά 15.000 έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί εξαιρούνται από το πρόστιμο, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα κρούσμα νέας υποπαραλλαγής της Ομικρον

Αν κάποιος έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Για τους υπόλοιπους που είναι μερικώς εμβολιασμένοι, απλώς λήγει το πιστοποιητικό τους.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.