Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Βουλή

Κανείς βουλευτής δεν ψήφισε όχι

Με 142 ναι και 157 παρών ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα οι 142 θετικές ψήφοι προέρχονται από τα πέντε κόμματα της Αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές οι τρεις ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής και απουσίαζε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν “παρών” θέλοντας, όπως είπαν, με αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν την «δυνατότητα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, που δόθηκε με την πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019» αλλά και να καταδείξουν ότι δεν φοβούνται την οποιαδήποτε διερεύνηση. Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα αποτελείται από 29 μέλη θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης
Μαθήτρια προσπάθησε να μπει στη Βουλή με μαχαίρι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα η σύνθεση της Επιτροπής θα απαρτίζεται από 15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΚΙΝΑΛ και ένας από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση,το ΜέΡΑ 25, και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα οπότε και η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την πορισματική της έκθεση για συζήτηση στην Ολομέλεια.