Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Βουλή Μητσοτάκης

Το χρονοδιάγραμμα για την ψήφισή του

Σήμερα (10/7) θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

«Στις αρχές της εβδομάδας φέρνουμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νόμο, με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», είχε ανακοινώσει το Σάββατο από τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ψήφο για όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, όπου και εάν κατοικούν, χωρίς τα κριτήρια και τους περιορισμούς του ισχύοντος νόμου.

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν: «Κυριάκο φίλε μου, δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε»

Λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τόνιζε, σε ανάρτησή της, πως «την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

Πηγή: kathimerini.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI