Σκέρτσος:” Δεν εξετάζεται η εισήγηση για μέτρα στις μετακινήσεις από νομό σε νομό”

διόδια

Τι τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μίλησε για τη νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, βάζοντας τέλος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για πιθανή εφαρμογή μέτρων στις χερσαίες μετακινήσεις, ανάλογα με μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.

«Η πανδημία μας έχει δείξει εδώ και ενάμισι χρόνο ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, η οποία δεν είχε ένα βασικό εργαλείο, το εμβόλιο» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Το εμβόλιο είναι καθολικό και διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Η πλειονότητα των πολιτών είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση και αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τους περιορισμούς που επιβάλαμε ως πρότινος στην οικονομία και την κοινωνία, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» πρόσθεσε, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων ξεκαθάρισε:

«Δεν είναι πλέον απαραίτητοι οι οριζόντιοι περιορισμοί. Θα ήταν άδικοι, αντισυνταγματικοί και δημοσιονομικά μη ανεκτοί, ακριβώς επειδή ο πληθυσμός στην πλειονότητά του έχει ταχθεί υπέρ του εμβολίου».

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (1/10) δωρεάν rapid test

«Τα κρούσματα προφανώς τα παρακολουθούμε, μας απασχολούν και λαμβάνουμε μέτρα όπου χρειάζεται. Κλεισίματα δεν θα υπάρχουν. Το μήνυμα είναι ένα, εμβολιαστείτε» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην πλειοψηφία που έχει εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του κατά πόσο τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα για τις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα, θα εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κ. Σκέρτσος απάντησε:

«Είναι μια εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, αξιολογείται και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στις χερσαίες μεταφορές. Αυτό θα σήμαινε τεράστια ταλαιπωρία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι».

«Ο λόγος που εφαρμόζονται στα νησιά είναι γιατί είναι πιο απομονωμένα γεωγραφικά, είναι πιο δύσκολες οι μετακινήσεις, πιο δύσκολη η μεταφορά ανθρώπων που μπορεί να νοσήσουν και να χρειαστούν ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια. Συνεπώς είναι τρόπος προστασίας των νησιωτικών προορισμών και καλύτερου ελέγχου της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *