Σταύρος Καλαφάτης: «Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αφορά αποκλειστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες – Δεν τους στοχοποιούμε»

Σταύρος Καλαφάτης

Ποια είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για τον “πόλεμο” κατά της φοροδιαφυγής

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε ο ΓΓ της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σε αυτή, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «στόχος μας είναι να πολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και όχι να στοχοποιήσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Γι΄ αυτό έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά σε ενδεχόμενες προτάσεις για βελτιώσεις, χωρίς να θιγεί ο πυρήνας του νομοσχεδίου».

Και πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Ακούμε την κοινωνία και -το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή- είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα όποια κάποια κενά υπάρχουν, να κάνουμε όποιες βελτιώσεις απαιτούνται. Ο πυρήνας του ωστόσο, δεν αλλάζει, καθώς στόχος είναι να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και όχι να στοχοποιήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.: «Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπάρχει μια σειρά μέτρων τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με την κτηματογορά, το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ένα από τα 10 μέτρα που λαμβάνονται αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μη ξεχνάμε ότι 500 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, το εισόδημα των οποίων προέρχεται αποκλειστικά από την άσκηση του επαγγέλματός τους, δηλώνουν μηδενικό εισόδημα».

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: "Όταν οι υπονομευτές παριστάνουν τους προστάτες"

Σχολιάζοντας την μειωμένη παρουσία Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι σημαντικό να υπάρχει στη Βουλή διαρκής παρουσία των Βουλευτών και των Προέδρων όλων των Κομμάτων. Δυστυχώς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Από την πλευρά μας κατευθυντήρια γραμμή του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η τακτική παρουσία στη Βουλή. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».