Στην Καβάλα θα συναντηθούν Μητσοτάκης και Μπορίσοφ

Για το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας

Για το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 θα βρεθούν στην πόλη της Καβάλας ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας το οποίο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ και -παρεμπιπτόντως- πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Καβάλας, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο τη φιλοξενία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Καβάλα όσο και την έλευση των δύο Πρωθυπουργών στην πόλη τα είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2019 ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης
Καβάλα: Προσφυγόπουλα δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι

Αμέσως μετά την υπογραφή του διμερούς συμφώνου συνεργασίας ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στην Ξάνθη προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του εργοστασίου «Γερμανός» στο Όλβιο το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά η οποία ξέσπασε τον Μάιο του 2018.

Λεπτομέρειες για το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα ανακοινωθούν σύντομα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πηγή: kavalapost.gr