Στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο Στέφανος Κασσελάκης – Φωτογραφήθηκε και αμέσως αποχώρησε (ΦΩΤΟ)

Στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Κασσελάκης

Mαζί με στελέχη του κόμματος

Το “παρών” έδωσε στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στην πορεία για το Πολυτεχνείο γύρω στις 5.30 το απόγευμα και βρέθηκε στο μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Ρένα Δούρου, την Ελένη Αυλωνίδου, τον Γιώργο Τσίπρα, την Δώρα Αυγέρη, τον Νίκο Παππά και άλλα στελέχη του κόμματος.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Κασσελάκης

Στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Κασσελάκης

Στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Κασσελάκης

Αμέσως μετά τις φωτογραφίες ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου ο Κασσελάκης

Στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος.

Τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου o Στέφανος Κασσελάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας ξεναγήθηκε στους μαρτυρικούς χώρους των κρατητηρίων από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974.

Όπως είπε αν και ο ίδιος γεννήθηκε 15 χρόνια μετά την εξέγερση και έζησε 20 χρόνια στο εξωτερικό, νιώθει συγκίνηση γι’ αυτή την επίσκεψη και πρόσθεσε ότι ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρος, καθώς η διεκδίκηση έχει μείνει αναπάντητη 50 χρόνια μετά.

Διαβάστε επίσης  Γεροβασίλη: "Αδειάζει" τον Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο - Ζητά σύγκληση των οργάνων πριν το Συνέδριο

Αναφερόμενος στη διαχρονικότητα του αιτήματος, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι στο πεδίο της Ελευθερίας, βλέπουμε «την πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες αρχές, την πίεση της κυβέρνησης στους θεσμούς», κάτι που «προφανώς δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την Παιδεία, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για Παιδεία που βρίσκεται σε τροχιά «δυο και τριών ταχυτήτων», η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της οποίας είναι επιτακτική ανάγκη.

Ως προς το τρίτο σκέλος της διαχρονικής διεκδίκησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε χαρακτηριστικά: «για το ψωμί νομίζω ότι ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του», «γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση, αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει και μετά τις 20 του κάθε μήνα».

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η διεκδίκηση της τότε εποχής παραμένει διεκδίκηση και της σημερινής εποχής.

«Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών οι οποίες, δυστυχώς, είναι διαχρονικές αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθούν προς το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων», ανέφερε.

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI