Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας: “Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών”

Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα μεταβεί στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, τονίζοντας πως η θέση των δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης.

O Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για το πολύ σπουδαίο έργο του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφθώ αύριο, αλλά ο καιρός δε μας το επέτρεψε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και γνωστοποίησε πως θα μεταβεί στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα, «καθώς», όπως είπε «αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ, ώστε να τους παρέχουμε την μέγιστη στήριξη από το ελληνικό κράτος».

Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης για κακοκαιρία "Barbara": «Καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών» (ΦΩΤΟ)

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο και τόνισε: «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης».