Συναντήθηκαν στη Βουλή Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης (ΦΩΤΟ)

Κασσελάκης Ανδρουλάκης

Το αστείο για τον… πράσινο καναπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Κασσελάκης Ανδρουλάκης

Οι δύο αρχηγοί έθεσαν θέμα για την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη συγκρότηση των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, στην προσφώνησή του λέγοντας ότι θα υπάρχει συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα αλλά και τα εθνικά θέματα. «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε ένα κλίμα συναίνεσης, όπου είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «ακούμε πάνω απ’ όλα τον κόσμο. Και ο κόσμος θέλει λύσεις. Και από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Αυτό είναι το πολύ βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών».

Διαβάστε επίσης  Oλγα Γεροβασίλη: "Η εκλογή αρχηγού θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό"

Κάνοντας λόγο για «περιπέτεια», γιατί όπως είπε είναι και θέμα προσωπικό, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι εκλογές είναι ένα σημαντικό ζήτημα. «Εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές, γιατί είναι ένας πυλώνας, ένα θεσμικό αντίβαρο πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον πρωθυπουργό αγωνία για να πετύχει συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισε «δυσάρεστο που επέλεξε από το βήμα της Βουλής να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Ράμμο».

Πάντως, αποχωρώντας οι κάμερες, ανταλλάγησαν ευφυολογήματα, με φόντο το χρώμα του καναπέ. «Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά «Γιατί είναι πράσινος».

Κασσελάκης Ανδρουλάκης

Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που κάνει μετά την ανάληψη της προεδρίας.