Συνεργασία ΚΕΔΕ και ΠΕΔΚΜ για την αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ ΠΕΔ-ΚΜ

8η Συνεδριακή Διάσκεψη – ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) διοργανώνουν την 8η Συνεδριακή Διάσκεψη που λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας θα διεξαχθεί υβριδικά μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και τη συμμετοχή του κόσμου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΕ καταγράφει και επικαιροποιεί τις θέσεις της και τοποθετείται στις νέες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν Δήμαρχοι και αιρετοί.

Οι σημαντικές προτάσεις και τα συμπεράσματα όλων των Συνεδριακών Διασκέψεων θα αποτελέσουν τη βάση για τον διάλογο της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για την Πολυπεπίπεδη Διακυβέρνηση, τις νέες αρμοδιότητες, την καταστατική θέση των αιρετών, και τις αλλαγές που απαιτούνται για μια σύγχρονη και ακόμη πιο αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αφορμή την 8η Συνεδριακή Διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες και την αγωνία όλων μας για τις συνέπειες της πανδημίας, η ΚΕΔΕ, και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για το αύριο της Ελλάδας.

Οι Συνεδριακές Διασκέψεις, έχουμε ήδη την εμπειρία των επτά προηγούμενων, μας έχουν δώσει την ευκαιρία μέσα από δημοκρατικό διάλογο να ξαναφτιάξουμε τον χάρτη της επόμενης μέρας για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με λόγο, πόρους, και όραμα για να εκπληρώνουμε όλα όσα οι πολίτες που μας εμπιστεύονται περιμένουν.

Οι νέες ξεκάθαρες αρμοδιότητες, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος με τις αλλαγές στον 4412, η συμμετοχή μας στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη διαχείριση τμήματος του ΕΣΠΑ θα κάνουν την Αυτοδιοίκηση ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης δήλωσε: «Oι καιροί ου μενετοί… Οι ευκαιρίες δεν μπορούν να περιμένουν… Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενεί σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ έναν διάλογο ειλικρινή και ουσιαστικό με στόχο την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας. Μέσα στις ασφυκτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και επιβάλλεται να αναδειχθεί σε πυλώνα πρωταγωνιστικό, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, προχωράμε όλοι μαζί και ενώνουμε δυνάμεις για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *