ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό των μυδοκαλλιεργητών της Θεσσαλονίκης

μυδοκαλλιέργειες Μακρύγιαλος Πιερίας

Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος διαπιστώνει πως δεν υπάρχει κατανόηση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό για θέμα αλιείας Αλιείας Σίμο Κεδίκογλου.

Οι μυδοκαλλιεργητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την πανδημία και την κλιματική κρίση, διαμαρτύρονται για έλλειψη ενισχύσεων από πλευράς κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος σε σημερινή ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ανέφερε ότι ο κλάδος των μυδοκαλλιεργητών οδηγείται σε εξόντωση, αν και προ κρίσης αποτελούσε ένα τμήμα του πρωτογενούς τομέα που λειτουργούσε άνευ επιδοτήσεων έχοντας έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι η πολιτική των ενισχύσεων είναι επιλεκτική, αφού τα κριτήρια αφορούν μεγάλες μυδοκαλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης  Στην Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων για χρηματοδότηση από τους μυδοκαλλιεργητές, κάνοντας λόγο για σύνολο ενεργειών για την ενίσχυση της αλιείας που φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα τόνισε πως τη νέα προγραμματική περίοδο θα δοθούν ακόμα περισσότερα ποσά για την υδατοκαλλιέργεια ενώ θα δοθεί έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα των μυδοκαλλιεργειών.