ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νικόλας Φαραντούρης ορίστηκε Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής

Νικόλας Φαραντούρης

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, Νικόλας Φαραντούρης, ορίστηκε Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νικόλας Φαραντούρης ορίστηκε Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Το βιογραφικό του κ. Φαραντούρη

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Δίκαιο της ΕΕ, του ανταγωνισμού και των διεθνών συναλλαγών. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με υποτροφίες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια του Ρότερνταμ, της Δρέσδης και στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Διαβάστε επίσης  Στέφανος Κασσελάκης: «Επεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές»

Ειδικεύεται σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και ευρωπαϊκών πολιτικών, ανταγωνισμού, ελευθέρωσης αγορών, ενέργειας και μεταφορών, προστασίας του περιβάλλοντος και διεθνούς οικονομικού δικαίου.