ΣΥΡΙΖΑ: «Οι μάσκες έπεσαν, ούτε κοστολόγηση ούτε debate από τη ΝΔ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποβάλλουν τα προγράμματά τους σε αξιολόγηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μόλις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμφώνησε στην από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για την κοστολόγηση των δύο αντιπαρατιθέμενων πολιτικών προγραμμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Μητσοτάκης με υπεκφυγές τελικά το αρνήθηκε».

Δείτε επίσης: Σκέρτσος για Τσίπρα: “Να ενημερώσει τους πολίτες πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ και ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει”

Ακολούθως εξηγεί: «Ισχυρίζεται ψευδώς ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει κοστολογηθεί γιατί έχει συμπεριληφθεί ως τέτοιο στο Μεσοπρόθεσμο. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι σε αυτό έχει συμπεριληφθεί μόνο ένα από τα προαναγγελθέντα μέτρα, οι αλλαγές στο μισθολόγιο.

Όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη (αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αύξηση δαπανών για την Υγεία κλπ) δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο. Τώρα επιβεβαιώνεται γιατί επί μία ολόκληρη εβδομάδα έλεγαν ψέματα πως έχουν δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το ΓΛΚ, γιατί ήθελαν να κρύψουν το ευχολόγιο της ΝΔ».

Διαβάστε επίσης  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρωί πρωί στις κάλπες τα μέλη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

Γενικεύοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Με δεδομένη πλέον την άρνηση για από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος και δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα και τα αντίπαλα προγράμματα σε ένα τηλεοπτικό debate των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο ίδιος που γυρίζει ανά την Ελλάδα και λέει με αλαζονεία ότι δεν έχει αντίπαλο και που δεσμευόταν για debate στις δεύτερες εκλογές. Οι μάσκες έπεσαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi