ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές στις κάλπες – Εσπασε το “φράγμα” των 100000 ψηφοφόρων (ΦΩΤΟ)

Η προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξεπερνά τις προσδοκίες, καθώς λίγο μετά τις 17:00, έσπασε το «φράγμα» των 100000 πολιτών που έχουν ψηφίσει, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχεδόν διπλασιάζει τα μέλη του, ενώ παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας. Η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη ροή ψηφοφόρων στις κάλπες, θα δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 8 το βράδυ, αλλά όλα δείχνουν ότι η μαζική προσέλευση θα οδηγήσει σε παράταση της διαδικασίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και αύριο τις τύχες της χώρας

«Ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο Περιστέρι για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε στο Δημαρχείο Περιστερίου, στον εκθεσιακό χώρο, λίγο μετά τις 9:30πμ και εξερχόμενος αναφέρθηκε στη σημερινή εκλογική διαδικασία και τη σημασία της.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την «Κυριακή της Δημοκρατίας» και την «Κυριακή της Συμμετοχής» ενώ τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε πάνω από 1.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο έως τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.

«Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: "Απεργοσπαστικό μηχανισμό έστησε η διοίκηση της ΕΡΤ"

«Δεν είναι μόνο η εκλογή του προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μονάχα τα εσωτερικά μας, που για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και θα μας δυναμώσει πολύ, αλλά να αφορά και το μέλλον αυτού του τόπου. Για αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη, να έχει μια ευκαιρία, να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζοντας, τόνισε:

«Καλούμε κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται οι δυνατότητές τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες. Όλους να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής για να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας», τόνισε.

Κάλεσε δε στις κάλπες «κάθε δημοκρατικό πολίτη» και τους ζήτησε να «πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους» ώστε αύριο να πάρουν την τύχη της κοινωνίας στα χέρια τους.

«Με αυτό το μήνυμα, να έρθει η ώρα που θα σημάνει διαφορετική πορεία για τον τόπο. Με στήριξη της κοινωνίας, των αδύναμων. Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ