ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Μητσοτάκη: Φανερώνεται τι αποδέχθηκε στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα

ΣΥΡΙΖΑ 17η Νοέμβρη Φουρθιώτης Γλυκά Νερά

“Ολοένα και πιο σαφές ποια ήταν η αμερικανική θέση”

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, σχολιάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Τουρκία προέβη σε πρωτοφανή παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, φτάνοντας 2,5 ν.μ. από την Αλεξανδρούπολη, παρά τους πανηγυρισμούς για το πώς η άνευ ανταλλαγμάτων, επ’ αόριστον, παραχώρηση στρατοπέδου και λιμανιού, θωρακίζει τη Θράκη.

Και οι ΗΠΑ για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν καταδικάζουν την ενέργεια, αλλά χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη Τουρκία, μας καλούν σε “συντονισμό και συνομιλίες… για τη διαφορά στον εναέριο χώρο”.

Επιπλέον ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δηλώνει αισιόδοξος για την αγορά F16 και τις σχετικές συνομιλίες που προχωρούν “πολύ θετικά”».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ποια ήταν η αμερικανική θέση που άκουσε ο “προβλέψιμος και δεδομένος” κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο του ταξιδιού του:

Διαβάστε επίσης
Μία 20χρονη βγήκε έξω με το μωρό της και δέχτηκε... σφαίρα στο κεφάλι

“Θα συνεχίσουμε να μην καταδικάζουμε τις τουρκικές παραβιάσεις και θα πουλήσουμε τα F16 στην Τουρκία – εσείς αγοράστε F35, συνεχίστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία και να διευκολύνετε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ