Θεοδωρικάκος για Τέμπη: “Απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρεις ευθύνες”

τραγωδία στα Τέμπη τρένα

Ο υπουργός σχολίασε το πολύνεκρο δυστύχημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ σχολιάζει όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «έχει γίνει ένα τραγικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε ολόκληρη τη χώρα. Θέλω να συλλυπηθώ τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα γιατί δεν πρόκειται να ξαναβρούν τη δύναμη από αυτό που έχει συμβεί».

«Είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες. Και αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι απόλυτη δέσμευση και το οφείλουμε να μάθει η κοινωνία τι ακριβώς συνέβη και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οι ευθύνες να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της Δικαιοσύνης και γίνεται πράξη», συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η προσωπική ευθύνη δεν αντικαθίσταται από κανέναν. Δεν μπορεί κάποιος να έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο και να λείπει από τη δουλειά του. Είναι απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Δεν είναι αυτός ο κανόνας του ελληνικού κράτους».

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται σήμερα (26/5) ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ακόμα δύο στελέχη

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα με ταχύτατο ρυθμό και θα φέρει αποτελέσματα. Η Ελληνική Αστυνομία, σε ό,τι της έχει ζητηθεί για να συνδράμει σε αυτή την έρευνα, το υλοποιεί με απόλυτη και αποτελεσματική ταχύτητα προκειμένου να έρθουν όλα στο φως», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, εξήρε το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο της τραγωδίας, καθώς – όπως είπε- «υπερέβαλαν εαυτούς και εργάστηκαν, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 48 ώρες και να μη δοκιμάζονται περαιτέρω οι συγγενείς τους».

Σημείωσε, επίσης, «όποιοι έχουν κάνει αυτές τις πράξεις, θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και θα υποστούν τις συνέπειες. Αυτή η τραγωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο βασικές κατευθύνσεις, οι οποίες υλοποιούνται: Να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες παντού».

«Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε σε μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις καλές ημέρες αλλά και τις δύσκολες και οφείλουμε να το υλοποιήσουμε και να το κάνουμε πραγματικότητα», εξήγησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος όσον αφορά την τραγωδία στα Τέμπη.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi