Τη Νάουσα επισκέφθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς

Συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης

Νάουσα: “Δυναμική μητρόπολη του ελληνικού Βορρά”, χαρακτήρισε τη Νάουσα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Νικόλα Καρανικόλα.

«Η Νάουσα έχει πολλά να κερδίσει και να επωφεληθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα από τη δυναμική αναπτυξιακή ευρωπαϊκή πολιτική, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο μεταπανδημιακό τοπίο», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Τόνισε ότι οι δράσεις αυτές δεν είναι μόνο δράσεις κλασικές, υποδομών, αλλά και δράσεις πολιτισμού εναλλακτικού πολιτισμού δυναμικής ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών της γεωργίας, της οινοποιίας, για την οποία ο τόπος της Νάουσας είναι γνωστός όχι μόνο πανελληνίως, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Σχοινάς είπε ότι τον συνδέουν με τη Νάουσα πολλές προσωπικές μνήμες, ως Μακεδόνα και Βορειοελλαδίτη. Σημείωσε ότι έχει προσωπική σχέση με τον κ. Καρανικόλα και θυμήθηκε ότι ήταν από τους πρώτους που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τώρα του ανταπέδωσε την επίσκεψη.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Μιλήσαμε για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, αλλά και για τον ναουσαίικο τρόπο ζωής», είπε ο κ. Καρανικόλας και σημείωσε πως συζήτησαν για τη συνεργασία του Δήμου Νάουσας με τις Βρυξέλλες σε διάφορους τομείς.

Ο δήμαρχος προσέφερε στον κ. Σχοινά αναμνηστικά δώρα, μεταξύ αυτών κι ένα παλαιωμένο κρασί του 1984.

Όσο ήταν σο δημαρχείο ο κ. Σχοινάς, τον επισκέφθηκαν δύο Ναουσιέτες συμφοιτητές του, τα είπαν για λίγο σε κλίμα συγκίνησης για τα φοιτητικά χρόνια και του προσέφεραν ένα κρασί της περιοχής τους.

Αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μετέβη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, στον αρχαιολογικό χώρο, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τη Νάουσα, όπου μίλησε στο υβριδικό θερινό σχολείο που οργάνωσε η έδρα Jan Monnet του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μετανάστευση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *