Την Τετάρτη (20/9) η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μητσοτάκης Ερντογάν

Στο περιθώριο της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση που θα γίνει στο περιθώριο της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μια ημέρα μετά, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώ την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Διαβάστε επίσης  Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία

To αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το οποίο συντμήθηκε λόγω των συνεπειών των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στην Θεσσαλία, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ενώ το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα εκφωνήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.