Τραγωδία στα Τέμπη: Δεκτό κατά πλειοψηφία της Βουλής το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης των συγγενών

Δεκτό από την πλειοψηφία της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν και το ΚΚΕ μαζί με το ΜέΡΑ25 δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διευκρίνισαν πάντως ότι στηρίζουν τα μέτρα για τους συγγενείς των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Νωρίτερα, είχαν κληθεί και εξέφρασαν τις απόψεις τους αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, επί του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται 132 άρθρα με ρυθμίσεις πολλών υπουργείων, με την μεγάλη πλειοψηφία τους να εκφράζουν παρατηρήσεις και ενστάσεις, ενώ όλοι συμφώνησαν με τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων και των πληγέντων στην τραγωδία των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κλίμα συγκίνησης το ΑΠΘ απένειμε το πτυχίο στις οικογένειες των αδικοχαμένων φοιτητριών (ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi