Τρίημερο στρατιωτικό πένθος για την πτώση του F-4 Phantom με εντολή Παναγιωτόπουλου

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με εντολή του.

Από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, θα υπάρχει στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την τραγική πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός ο ένας πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου ΥποΣμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος F-4 – Phantom της 338Μ/117ΠΜ της Ανδραβίδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πιλότοι πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, όταν ο νο1 ενημέρωσε για το πρόβλημα, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έκαναν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος- με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (δηλαδή 90 μέτρα).

Πηγή: protothema.gr