Τσίπρας: “Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα” (BINTEO)

Τσίπρας

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του κόμματος. «Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα, και από τα πιο μαζικά στην Ευρώπη» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να «στείλουν το λογαριασμό» στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή, κάτι που -όπως τόνισε- αποτελεί «αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Ηλίας Νικολακόπουλος δήλωσε νωρίτερα πως «η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00». Στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά», σημειώνοντας πως «δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή».

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση"

Πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα

Η εκτίμηση του είναι ότι η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έστω κι αν προκάλεσαν καθυστερήσεις».

Τέλος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα για το Καταστατικό έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς όπως είπε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας «δε νομίζω ότι αφορά το ευρύ κοινό».