Τσίπρας: “Πιστεύω πως αδειάζει η κλεψύδρα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη”

Τσίπρας

“Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι πολύ μεγάλες”

Σε συνέντευξή του σήμερα (14/5) στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι πολύ μεγάλες», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με το πότε βλέπει εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Πιστεύω πως αδειάζει η κλεψύδρα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί είναι αναγκαία σήμερα μια διαφορετική πολιτική».

Μιλώντας για την εσωκομματική εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών περνάει πολλές δυσκολίες.

«Το κάλεσμά μας είναι στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες. Εμείς δεν τους καλούμε απλά να ρίξουν μια ψήφο αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν μια ενεργή συμμετοχή σε κρίσιμες αποφάσεις το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

«Η αυριανή διαδικασία θα στείλει ισχυρό μήνυμα για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα»
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η αυριανή διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλογής συλλογικής ηγεσίας του κόμματος (προέδρου και ΚΕ) θα στείλει ισχυρό μήνυμα για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

Αφού επισήμανε ότι όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν αύριο για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εσωκομματική διαδικασία διεξάγεται σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών «περνάει εξαιρετικά δύσκολα με την ακρίβεια», «άρα δεν θα μπορούσαμε να μη συνδέσουμε τη διαδικασία ισχυροποίησης του κόμματος μας με τις πολιτικές εξελίξεις».

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, όλους όσοι ενστερνίζονται τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος.

Διαβάστε επίσης
Τσίπρας: "Να αποκρούσουμε την επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο"

«Έχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να έρθει στις διαδικασίες μας και να στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για το πολιτικό σκηνικό που πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι δεν καλεί τους πολίτες να έρθουν απλά να ρίξουν μια ψήφο και να φύγουν, σημειώνοντας ότι τα μέλη που εγγράφονται θα έχουν ενεργή συμμετοχή και σε άλλες κρίσιμες αποφάσεις το επόμενο διάστημα, όπως στην περίπτωση εκλογών όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν με ποιον και με ποιο πρόγραμμα θα μπει το κόμμα σε μια συνεργασία.

Αφού δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την αυριανή συμμετοχή, υπογράμμισε ότι «ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές και να επαναφέρομε την ελπίδα στην κοινωνία και να σταματήσει αυτή η κοινωνική καταστροφή».

Σημείωσε ότι για την επίτευξη αυτού του ψηλού πήχη «ξέρουμε ότι στην εθνική κάλπη θα χρειαστούμε πάνω από 2 εκατ. ψήφους για να κερδίσουμε».

Τόνισε ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίες στη βάση όμως προγραμματική συγκλίσεων «πάνω στο τραπέζι και όχι με διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες».

Σχολίασε δε ότι τα κόμματα αναγκάζονται από την ετυμηγορία των πολιτών να διαμορφώσουν τη θέση τους και πως η απλή αναλογική θα διαμορφώσει τους συσχετισμούς.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι πολύ μεγάλες, είναι βαθιά ιδεολογικές και πολιτικές και πως «άρα οι όποιες προγραμματικές συγκλίσεις για την επόμενη μέρα θα έχουν να κάνουν στη βάση των δύο πόλων, της Αριστεράς και της Δεξιάς και των υπόλοιπων δυνάμεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως θεωρεί εφικτό να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη βάση συγκλίσεων σε προοδευτική βάση.