Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Σταματήστε να μαδάτε τη μαργαρίτα και στήστε κάλπες”

“Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει”

Σε αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή.

“Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή αναμέτρηση ως την τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων πριν τις εκλογές.

Δεν ξέρω εάν έχουν δίκιο όσοι τα λένε και τα γράφουν, ξέρω όμως ότι εδώ και πολύ καιρό παίζετε κύριε Μητσοτάκη ένα παιχνίδι με τα πάντα: με τα εθνικά θέματα, με τους θεσμούς, με τη Δικαιοσύνη, με την αλήθεια και βέβαια παίζετε και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών, την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που έχει γίνει αντικείμενο στοιχημάτων στο καζίνο του καθεστώτος σας στο οποίο φυσικά μονίμως κερδισμένοι είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι σπόνσορές σας.

Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει και σήμερα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις και να δώσετε επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις.

Θα ζητάω λοιπόν σήμερα να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Έκανε λόγο επίσης για «στραπάτσο» κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου μίλησε σε άδεια έδρανα και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «ήρθε σήμερα στη Βουλή ως φιλεργατικός για να μας πει ότι νόμος είναι το δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη.

Ποιος; Ο άνθρωπος που στην ουσία κατάργησε το οκτάωρο και τις εργασιακές σχέσεις, που το 35% των εργαζομένων σήμερα είναι με μερική απασχόληση. Μην υποτιμάτε τον λαό.

Εσείς είστε που λέγατε ότι η ανισότητα είναι φυσικό φαινόμενο».

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση έχει μπλέξει τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Προχθές το BBC έβγαλε πίνακα που φέρει την Ελλάδα τετάρτη στην Ευρωπαΐκή Ένωση και όγδοη στον κόσμο, στην σειρά των χωρών που έχουν δώσει τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Στέλνετε όπλα χωρίς να ενημερώσετε τη Βουλή και τα κόμματα. Αλλάζετε το δόγμα της Ελλάδας που είναι χώρα – πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας.

Από την πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι και σήμερα κανένας πρωθυπουργός δεν είχε διανοηθεί να αλλάξει αυτό το δόγμα.

Και εγώ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίσης λόγο για διπλωματική ήττα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, για «Βατερλώ» με το βούλευμα για τη Novartis «και την προσπάθεια να λασπώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους» και για τρίτη ήττα «που βρεθήκατε απολογούμενος για την κατάσταση με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Όσο και να ανατρέξετε στο χθες, οφείλετε να δώσετε απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο».