Τσίπρας σε Σακελαρροπούλου: “Δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή”

Τσίπρας διερευνητική εντολή

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το πρωί της 23 Μάϊου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να του παραδώσει τη διερευνητική εντολή.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή με τον ίδιο να τονίζει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή. Ως εκ τούτου, είναι στη δική σας δικαιοδοσία τι θα επακολουθήσει».

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να καλέσει ενδεχομένως και εντός της ημέρας τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να του παραδώσει τη τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Διαβάστε επίσης  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν ως τώρα πάνω από 86.000 άτομα

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πρόθεση για επίσπευση της ημερομηνίας των εκλογών στις 25 Ιουνίου, αντί στις 2 Ιουλίου.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi