Τσίπρας: “Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων”

Τσίπρας

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Το δικό του μήνυμα του με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στον θάνατο και τον ξεριζωμό ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Δεν ξεχνούμε πως οι Πόντιοι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα συνέβαλαν καθοριστικά στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανόρθωση της χώρας παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες”, τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια είχε να πει: “Στηρίζουμε ενεργά την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, τη διεθνή αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας σε επιστημονικό και διπλωματικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι η διεθνής αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας αλλά και ο διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου, είναι η απάντηση σε κάθε μορφής εθνικισμό και αναθεωρητισμό που φέρνει νέους πολέμους, νέες γενοκτονίες και νέες εθνοκαθάρσεις. Αλλά και η βάση για την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στην περιοχή μας”.

Διαβάστε επίσης
Νοτοπούλου: "Αφησαν ανενόχλητη την Τουρκία να λανσάρει διεθνώς το... τουρκικό Αιγαίο"