Βασίλης Στίγκας: «Ακολουθούμε τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού – Τι είναι φασισμός και τι δημοκρατία;»

Βασίλης Στίγκας Βουλή

Προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από το κόμμα Κασιδιάρη

Για το τι εκπροσωπεί το κόμμα των Σπαρτιατών μίλησε στη Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» είπε επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για να προσθέσει:

«Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιων Δραγούμης».

Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε λέγοντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

Διαβάστε επίσης  Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων για «καλλιέργεια συνειδητοποιημένων πολιτών με σεβασμό στην θρησκεία και την παιδεία» για «τερματισμό της ισλαμοποίησης», «τερματισμό πλειστηριασμών», «ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο» κα. Παράλληλα δήλωσε υπέρ της πλήρους διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.

Πηγή φωτό: Eurokinissi