Υπουργείο Ανάπτυξης: Διαψεύδει τα περί επιχορήγησης της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη

Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόστιμο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί επιχορήγησης της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ.

Δείτε επίσης: Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη στο Documento – “Ποτέ δεν μου έχει καταλογιστεί κάτι παράνομο”

H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Διαβάστε επίσης  J2US: Το ζευγάρι που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το επόμενο εισιτήριο 

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης έκανε story o Νίκος Κοκλώνης σχολιάζοντας πως «και για να τελειώνουμε με την επιχορήγηση πήρα 0 ευρώ».

Κοκλώνης

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επισύναξε την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και σχολίασε πως «όσον αφορά κακόβουλα δημοσιεύματα όπου δήθεν ο Εισαγγελεύς μπλόκαρε καταβολή 10.000.000€ στον κ. Κοκλώνη, δηλώνω ότι αυτό είναι παντελώς ψευδές, καμία καταβολή ούτε έγινε, ούτε ήταν προγραμματισμένη να γίνει για να μπλοκαριστεί».

Πηγή: newsit.gr