Ζέρβας για την πανδημία: «Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση»

Θεσσαλονίκη Ζέρβας

Ικανοποιημένος και για τη λύση που βρέθηκε σε ότι αφορά τον Ηρακλή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την πεποίθησή του ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος από τη δική του πλευρά θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το σχέδιο “Ελευθερία”.

“Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έλευση της πανδημίας στην πόλη, στη χώρα μας. Ένας χρόνος με πολλές δυσκολίες, στερήσεις, απώλειες σε ζωές και περιουσίες, ένας χρόνος στον οποίο δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη πολλά. Τολμώ όμως να πω ότι σταθήκαμε όρθιοι. Και σήμερα αρχίζει να προβάλλει η άνοιξη”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Εμβόλια, πρωτόκολλα θεραπείας, μέτρα προστασίας και αυτοσυγκράτηση, γνώση κι εμπειρία μάς καθιστούν ανθεκτικούς στον ιό, ο οποίος φαίνεται σταδιακά να χάνει τη μάχη με την επιστήμη, με την ανθρώπινη θέληση”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα σημείωσε ότι προς το παρόν δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε για μία στιγμή. Με την επισήμανση ότι έρχεται “πρώτα η δημόσια υγεία και αμέσως μετά η οικονομία”, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα και για τις “τολμηρές και δύσκολες θέσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, τις οποίες διατύπωσε μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

“Εφόσον τα πράγματα ξεφύγουν σε επίπεδο κρουσμάτων, λυμάτων, νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, θα πρέπει να επέμβουμε άμεσα και είμαι απολύτως σαφής: Αν πρέπει να κλείσει κάτι, αυτό είναι τα σχολεία. Αν πρέπει να κλείσουν όλα, αυτό να γίνει έγκαιρα”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για την πρόσφατη επίσκεψη στο Δημαρχείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Ο Υπουργός Υγείας μού μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα ότι, εάν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, στις 2 Μαΐου, που είναι το φετινό μας Πάσχα, θα έχουν εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων της χώρας ηλικίας άνω των 60 ετών και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Μετά θα μιλάμε για μια άλλη νόσο”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι μόνο χτες στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ εμβολιάστηκαν 1.026 άτομα.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν βοήθειας σε εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως, εφόσον απαιτηθεί, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα οργανώσει και θα λειτουργήσει δικό του εμβολιαστικό κέντρο.

Ανταπεξήλθαμε στις προκλήσεις της κακοκαιρίας

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιτυχή μάχη που έδωσαν απέναντι στην κακοκαιρία που έπληξε πριν από λίγες ημέρες την πόλη. Συγχρόνως, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους όμορους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Διαβάστε επίσης
Παπαευαγγέλου για Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι

“Κατά κοινή ομολογία ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης ανταπεξήλθε των προκλήσεων της κακοκαιρίας. Δείξαμε στην πράξη πως, όταν υπάρχει εγρήγορση, όταν υπάρχει σχέδιο και έγκαιρη κινητοποίηση, τότε μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν λύθηκαν με μιας όλα τα θέματα εξοπλισμού και υποδομών. Ανακτήσαμε όμως την αυτοπεποίθηση, ανακτήσαμε την επιχειρησιακή αισιοδοξία και ικανότητα να ανταποκριθούμε. Η πόλη δεν θα μένει απροστάτευτη, οι πολίτες της δεν θα νιώσουν εγκαταλελειμμένοι”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ικανοποιημένος και για τη λύση που δόθηκε σε ότι αφορά τον Ηρακλή

Την ικανοποίησή του για τη λύση που δόθηκε στο χρόνιο ζήτημα του ιστορικού Γ.Σ. “Ηρακλής” εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, διαβεβαιώνοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα σταθεί δίπλα σε όλα τα σωματεία της πόλης και τα προβλήματά τους.

“Δεν αντιμετωπίζουμε προνομιακά καμία ομάδα. Κάθε υπόθεση των ομάδων της πόλης είναι και δική μας υπόθεση. Δεν μπαίνουμε σε οπαδικές αντεγκλήσεις και διαμάχες. Ο ρόλος μας είναι θεσμικός.

Χτες ήταν ο Ηρακλής, αύριο ο Άρης και το ζήτημα του Παλέ ντε Σπορ και μεθαύριο ο ΠΑΟΚ με το νέο του γήπεδο.

Σε όλα τα θέματα είμαστε καταλύτης επίλυσης. Ενεργούμε επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακά ή επιφανειακά. Θέλουμε δηλαδή το αποτέλεσμα. Στον Δήμο μας έχουν την έδρα τους τα τρία μεγάλα ιστορικά σωματεία της πόλης μας και η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους, στα δίκαια αιτήματά τους και στις δυσκολίες τους”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *