55ο Φεστιβάλ «Δημητρίων»: Δύο νέες παραστάσεις προσεχώς

Το φετινό 55ο Φεστιβάλ «Δημητρίων» επέστρεψε και είναι για πρώτη φορά online εξαιτίας του δεδομένου της πανδημίας.

Δύο νέες παραστάσεις, τις οποίες γνωστοποίησε η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Το φωνητικό σύνολο «Contradition Ensemble» και οι μελωδικοί «Nouvelle Vague» είναι δύο ακόμη κομμάτια ενός παζλ, που μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.

«Contradition Ensemble»

Οι «Contradition Ensemble» δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2015 στη Θεσσαλονίκη, από τον συνθέτη Kostika Çollaku. Στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη ενός ιδιαίτερου ρεπερτορίου, το οποίο δεν παρουσιάζεται συχνά, είτε για λόγους αναγνωρισιμότητας είτε για λόγους δυσκολίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά κομμάτια στη πρωτότυπή τους γλώσσα έως και σύγχρονα κλασικά έργα μεγάλων συνθετών και μία μεγάλη συναυλία, που θα παρουσιαστεί μέσα από τη νέα πλατφόρμα του Φεστιβάλ στις 22 Οκτωβρίου.

«Nouvelle Vague»

Οι «Nouvelle Vague», ένα ντουέτο από την Γαλλία, που δημιουργήθηκε το 2003, είναι αδιαμφισβήτητά η συναυλία – έκπληξη της φετινής διοργάνωσης και έρχεται για να κλείσει το Φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο. Γνωστές new wave διασκευές από wave συγκροτήματα της περιόδου 1977-1984, που οι μουσικοί του σχήματος επέλεξαν να διασκευάσουν διαχρονικές συνθέσεις.

Μπείτε στο www.e-dimitria.gr και αναδιοργανώστε το πρόγραμμα στο προσωπικό σας προφίλ, γιατί αυτές τις δύο συναυλίες, δεν πρέπει να τις χάσετε!

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις μέσα από τις «Κατηγορίες» ή το «Πρόγραμμα», περιηγηθείτε με ευκολία ανάμεσα στις ημέρες ή επιλέξτε την ημέρα, που σας ενδιαφέρει:

Πατήστε το + και με αυτόν τον τρόπο επιλέγετε την εκδήλωση, που σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα ενημερωθείτε απευθείας στο email σας για να μην χάσετε ούτε στιγμή.
Αν μία εκδήλωση έχει ενεργοποιημένο τo πεδίο «Παρακολούθηση», σημαίνει πως είναι διαθέσιμη και μπορείτε να ξεκινήσετε την προβολή άμεσα.
Μπορείτε να ανοίξετε την κάθε εκδήλωση, να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες και να ενημερωθείτε για τις ώρες προβολής και τη διάρκεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *