Αρχισαν οι εγγραφές στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εγγραφές έως 19 Νοεμβρίου Μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων πετυχημένων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Μουσικής, ξεκινούν την Δευτέρα 6/11 οι εγγραφές για τον νέο κύκλο. Οι μικροί φίλοι της μουσικής και των ήχων (ηλικίας 4 έως 12 ετών) καλούνται με οδηγό την ακοή τους να ασκήσουν όλες τους τις αισθήσεις, να παίξουν, να […]

Εγγραφές έως 19 Νοεμβρίου

Μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων πετυχημένων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Μουσικής, ξεκινούν την Δευτέρα 6/11 οι εγγραφές για τον νέο κύκλο. Οι μικροί φίλοι της μουσικής και των ήχων (ηλικίας 4 έως 12 ετών) καλούνται με οδηγό την ακοή τους να ασκήσουν όλες τους τις αισθήσεις, να παίξουν, να γεμίσουν εμπειρίες και κυρίως να διασκεδάσουν!

Ο νέος κύκλος των εργαστηρίων «Είμαστε όλο αυτιά» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν γνώσεις μουσικών οργάνων ή οποιεσδήποτε άλλες εμπειρίες τυπικής μουσικής εκπαίδευσης. Λειτουργούν δύο χωριστές ομάδες, η διαίρεση των οποίων γίνεται με ηλικιακά κριτήρια (4-7 και 8-12).

Βασικός άξονας του εργαστηρίου είναι οι μουσικές πρακτικές του αυτοσχεδιασμού και της ομαδικής σύνθεσης. Αναπτύσσοντας ανοιχτές και πειραματικές παιδαγωγικές δραστηριότητες, τα παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν ήχους και μουσικά όργανα, να δημιουργούν δικές τους μουσικές ιδέες, να αλληλεπιδρούν μουσικά και να κτίζουν ομαδικές συνθέσεις. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων οδηγούνται στην προσωπική ανακάλυψη, καλλιεργούν τις δυνατότητες συλλογικής δημιουργίας, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και εν τέλει αποκτούν μουσικές γνώσεις και δεξιότητες με τρόπους που διαφεύγουν από τις παραδοσιακές μορφές διδασκαλίας. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν και να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες με δημιουργούς που συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής. Το εργαστήριο τελεί υπό την καθοδήγηση της Νίκη Μπαραχάνου, πιανίστριας, μουσικοπαιδαγωγού και της Αγνής Ρόγκα, πιανίστριας, μουσικολόγου‒ μουσικοπαιδαγωγού. Επιστημονικός υπεύθυνος των εργαστηρίων είναι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης
Ενας διαφορετικός αποχαιρετισμός στον Αγάθωνα

Ο νέος κύκλος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και οι 15 συναντήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 100 € (ηλικίες 4-7 ετών) και στα 130 € (ηλικίες 8-12), ενώ έκπτωση 10% δίνεται στα αδέλφια. Όλες οι δράσεις θα φιλοξενηθούν εντός του Μεγάρου Μουσικής, σε χώρους του κτηρίου Μ1, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Εγγραφές από 6 έως 19 Νοεμβρίου 2017.
Πληροφορίες: [email protected] │ 2310895915