BEDTIME STORIES: Το κοινό θα την λατρέψει

Για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη 3 – 19 Φεβρουαρίου 2017

BEDTIME STORIES… Το επιτυχημένο στέλεχος, ο νταβατζής, η κακοποιημένη μεγαλοαστή, ο νοσηλευτής που ήθελε να γίνει γιατρός, ο non stop μανιακός του sex και το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των περιπτώσεων η σύνδεση με τη παιδική ηλικία!
Εξαιρετικό κείμενο, εξαιρετικό casting, τέλεια απόδοση των χαρακτήρων σε σημείο που να νομίζει ο θεατής ότι οι ηθοποιοί δεν υποκρίνονται αλλά «είναι» ο ρόλος! ΕΥΓΕ

0802Parastasi 3

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ειδική παράσταση για χορηγούς, δημοσιογράφους κι επίσημους καλεσμένους κι άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα κι εξέφρασαν τη σιγουριά πως η αποδοχή από τον κόσμο θα είναι πολύ μεγάλη.

0802Parastasi 8

Πέντε διαφορετικοί μονόλογοι πλαισιωμένοι και ενωμένοι από χορευτικά σύνολα, όπου ο καθένας ενσαρκώνει μια προσωπική ιστορία. Ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά τη ζωή τους μέσα στο σήμερα, το πως ζούνε, το πως σκέφτονται, το σύνολο της ύπαρξής τους στη ζωή, αποκαλύπτοντας όμως, σε κάθε περίπτωση, ένα “κρυμμένο μυστικό”. Ένα μυστικό πάνω στο οποίο έχουν χτίσει τη ζωή τους, το οποίο τους οδηγεί και τους στοιχειώνει ίσως για πάντα.
Πρόκειται για ένα διαφορετικό έργο απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει, με ζωντανό και άμεσο ρεαλιστικό λόγο – σχεδόν νατουραλιστικό – βγαλμένο κατευθείαν μέσα από τη ζωή και την καθημερινότητα. Οδηγεί το κοινό να αντιληφθεί και να παραδεχτεί αυτό που στην πραγματικότητα μπορεί να συμβαίνει γύρω του ή ακόμα και &;ldquoμέσα&;rdquo του.

0802Parastasi 1

Σε συνδυασμό με την φρέσκια σκηνοθετική ματιά, χωρίς να χάνει την ευαισθησία του ηθοποιού, ο Α. Σιώπκας μεταχειρίζεται και παρουσιάζει τις ιστορίες με τρυφερότητα και αγάπη θέλοντας να προβληματίσει και να ξεσηκώσει το θεατή. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο – βρίσκοντας σημεία να ταυτιστεί – όσο και σε συλλογικό επίπεδο – για όσα συμβαίνουν γύρω του. Χωρίς φυσικά να παραλείπονται τα αστεία στιγμιότυπα και η ανάλαφρη διάθεση, με δόσεις χιούμορ που θα διασκεδάσουν και θα τέρψουν ευχάριστα το θεατή.

Στοιχεία παράστασης:
Μέρες παραστάσεων: Παρασκευή / Σάββατο / Κυριακή
Ώρες παραστάσεων : Παρασκευή – Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:15
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (Κανονικό)
8€ (Φοιτητικό / Ανέργων)
5€ (Ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης : 85′

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Αντώνης Σιώπκας
Χορογραφίες : Σταυρούλα Καπίδου
Φωτισμοί – σκηνικά : Αντώνης Σιώπκας
Βοηθός Σκηνοθέτη : Πηνελόπη Γεροβασιλείου

Παίζουν:
Αντώνης Σιώπκας
Σταύρος Βαφειάδης
Χριστίνα Γυφτάκη
Νίκος Κουνέλης
Σάκης Παπαγεωργίου

Χορεύουν:
Σταυρούλα Καπίδου
Ερωφίλη Ειρήνη Κλέπκου
Δόμνα Μπίκου
Βιργινία Μορόμαλου
Αγάπη Καραγιάννη

0802Parastasi 5

Τι λέει ο ίδιος ο συγγραφέας
Ένα κείμενο σκληρό, προκλητικό, βίαια ποιητικό με γλώσσα κοφτερή και σοκαριστική και ταυτόχρονα τρυφερή και αληθινή, με κυνικό και αφοπλιστικό χιούμορ. Λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, όταν οι αντιστάσεις και οι άμυνες μας πέφτουν, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια οι αλήθειες που τόσο προσεκτικά κρύβουμε. Αυτές είναι οι ιστορίες μας, τα BedtimeStories. Άτομα καθημερινά, άνθρωποι της διπλανής πόρτας &;- που όλοι τους ξέρουμε &;- εξομολογούνται σε πρώτο πρόσωπο, ξαφνιάζοντας με τις αποκαλύψεις τους αλλά και με την τόλμη τους. Κεντρικός άξονας αυτών των « διαλογικών » μονολόγων είναι το σεξ. Το σεξ σαν πληγή, σαν απόλαυση, σαν ενοχή, σαν τραύμα, σαν απωθημένο και σαν ανεκπλήρωτο. Όλοι οι ήρωες με αφετηρία αυτό ξεκινούν να μιλήσουν, να αποκαλύψουν, να εκθέσουν και να ερμηνεύσουν τη ζωή τους.
Γιώργος Ηλιόπουλος

0802Parastasi 9

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Μία καινούρια πρόταση για τον κόσμο της πόλης μου. Συνδυάζοντας πέντε διαφορετικούς θεατρικούς μονολόγους σε συνδυασμό με κλασσικό και σύγχρονο χορό, η παράσταση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή θεατρική πρόταση στο φετινό χειμώνα της Θεσσαλονίκης. Ένα βαθιά κοινωνικοψυχολογικό έργο που θα συγκινήσει και θα βρει ανταπόκριση στην ψυχή κάθε θεατή.
Αντώνης Σιώπκας

Η Παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925
Email: [email protected]
Site: www.theatrosofouli.gr

0802Parastasi 2

0802Parastasi 40802Parastasi 7