Δήμος Ωραιοκάστρου: Χοροί και τραγούδια από την Μ. Ασία στο 5ο Αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Χορούς από τις αλησμόνητες περιοχές της Μικράς Ασίας χόρεψαν μέλη πολιτιστικών συλλόγων και δεκάδες πολίτες, που συμμετείχαν στο 5ο Αντάμωμα χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Το 5ο Αντάμωμα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων». Στο Αντάμωμα συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ιωνίας «Ηρόδοτος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου και ο Σύλλογος Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης.

Τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων με πατινάδα στους δρόμους γύρω από την πλατεία αντάμωσαν και χόρεψαν μαζί χορούς από περιοχές της Μικράς Ασίας όπου ζούσαν οι πρόγονοί τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και δεκάδες πολίτες, που χόρεψαν μαζί με τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων.

Διαβάστε επίσης  Το ξενοδοχείο Bahar Boutique μετατρέπει τα δωμάτιά του σε ShowRoom PopUp