Δήμος Παύλου Μελά: Γιάννης Κουλούσιας και “Μουσικό Πλήρωμα” στους Βυζαντινούς Νερόμυλους (ΦΩΤΟ)

δήμος Παύλου Μελά

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Με τη συναυλία του Γιάννη Κουλούσια και του σχήματος ‘’Μουσικό Πλήρωμα’’, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» του Δήμου Παύλου Μελά, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης, με είσοδο χωρίς αντίτιμο.ΦΩ

Ο Γιάννης Κουλούσιας, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, εντάσσεται στη ενότητα “καλλιτέχνες του τόπου μας”, μια ενότητα που δημιούργησε και παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος, το Τμήμα Πολιτισμού, με σκοπό να γνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου Παύλου Μελά.

Παιδί του τόπου μας, ο Γιάννης Κουλούσιας ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές από το Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης. Μετά από χρόνια μουσικών σπουδών, προσωπικής επαγγελματικής πορείας και σημαντικών καλλιτεχνικών συνεργασιών βρήκε τη θέση του στη μουσική σκηνή.

Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει γνωστά τραγούδια αγαπημένων δημιουργών, που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του ταυτότητας και την προσωπική του δισκογραφική δουλειά «Χαραυγή» που κρύβει εκπλήξεις, καθώς εκτός από τον Γιάννη τραγουδούν Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου και Dilek Koc. Η μουσική σύνθεση στον δίσκο είναι δική του, ενώ τους στίχους συνυπογράφουν μαζί με τον Γιάννη Κουλούσια, ο Κώστας Τζιδημόπουλος και η Ασκληπιάδα Κυριακού.

Στους Βυζαντινούς Νερόμυλους ο Γιάννης Κουλούσιας συνοδεύεται από το Μουσικό του Πλήρωμα, ένα σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους μουσικούς συνεργάτες, με πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία.

Συντελεστές της συναυλίας οι
Γιάννης Κουλούσιας – φωνή, ούτι, νέι, τζουρά
Χρήστος Τσαπράζης– κοντραμπάσο
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου – κρουστά
Μάριος Μακρής – κιθάρα

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κουλούσια και την καλλιτεχνική του διαδρομή

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε, από την παιδική του ηλικία, μουσικές σπουδές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σταυρούπολης και ως έφηβος συμμετείχε σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως μέλος της λαϊκής ορχήστρας του δήμου. Συνέχισε στο Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποκτώντας πτυχίο στην αρμονία της μουσικής. Έπειτα, εντρύφησε στην ανατολική μουσική δίπλα στον Ziad Rajab, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της ανατολικής παράδοσης που ζει στη χώρα μας. Μαθητεύει πλάι στον διεθνούς φήμης ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, με κατεύθυνση στην αρμονία του ρυθμού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με πτυχίο βυζαντινής μουσικής. Παράλληλα, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και πειραματιζόμενος -σε ζωντανή ενορχήστρωση- με νυκτά, κρουστά και πνευστά όργανα, παρουσιάζει με τη φωνή του ένα μουσικό πρόγραμμα τραγουδιών και συνθέσεων σύμφωνα με τη δική του αισθητική προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Παύλου Μελά: Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Νίκου Καπετανίδη

Μεταφορά των πολιτών με το λεωφορείο του Δήμου Παύλου Μελά στους Βυζαντινούς Νερόμυλους για τη συναυλία του Σαββάτου 11/9
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, προκειμένου να παρακολουθήσει το κοινό τη συναυλία του Σαββάτου 11.9, με φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού θα υπάρχουν δρομολόγια με το λεωφορείο του δήμου, προς και από τους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, κάνοντας στάσεις σε τρία κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων. Το ίδιο λεωφορείο θα επιστρέψει μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο σημείο αφετηρίας και θα αποβιβάσει τους επιβαίνοντες στις ίδιες στάσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τμήμα Πολιτισμού 2313 302937, 835 [email protected]

δήμος Παύλου Μελά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *