Δήμος Θεσσαλονίκης: «Piano X 2» – Η Συμφωνική Ορχήστρα με Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Safira Antzus Ramos

Tην Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης με Γιώργο Εμμ. Λαζαρίδη και Safira Antzus Ramos σε κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η πιανίστρια και αρχιμουσικός Safira Antzus Ramos θα ερμηνεύσουν το αριστοτεχνικά δεξιοτεχνικό «Κοντσέρτο για δύο πιάνα» του Πουλένκ. Ένα έξυπνο και πρωτότυπο κονσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα, που κατέκτησε το κοινό από την πρεμιέρα του, στη Βενετία το 1932, όταν το παρουσίασαν ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο μαζί με τον παιδικό του φίλο, Ζακ Φεβριέ και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από συνθέτες, μουσικούς και φιλόμουσους ως ένα από τα ωραιότερα κομμάτια για δυο πιάνα που γράφτηκαν ποτέ ενώ απαιτεί από τους σολίστες εκτός από τεχνική και μεγάλη δόση πνεύματος και χιούμορ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Mozart, το Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 20 σε ρε ελάσσονα, που ο συνθέτης έγραψε στην ακμή της δημιουργικότητάς του, το 1785. Το σκοτεινό και καταιγιστικό αυτό έργο θα εκτελέσει με τη μοναδική του δεξιοτεχνία ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Η συναυλία θα κλείσει με το πιο διάσημο έργο του Ισπανού συνθέτη Manuel De Falla τη Σουίτα από το μπαλέτο «Ο Μάγος Έρωτας» (El amor brujo). Το αριστούργημα του De Falla, επηρεασμένο από τις ανδαλουσιανές καταβολές της μουσικής του, γράφτηκε στις αρχές του 20ου αι. και καταφέρνει να μεταδώσει την συγκίνηση του έρωτα τονίζοντας τον υπερβατικό απελευθερωτικό χαρακτήρα του.

Διαβάστε επίσης  Ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Εγνατία και Κ. Καραμανλή στις 15 και 16 Ιουνίου

Τιμές εισιτηρίων: 15 € και 10€ (μειωμένο για κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών),
5€ για φοιτητές Τμημάτων Μουσικών Σπουδών ΑΕΙ και σπουδαστές Ωδείων

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/synaulia-sodth-piano-x-2/#organizer

Πληροφορίες
«Piano X 2»
Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 / ώρα 21.00 / Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση Ορχήστρας: Miguel Angel Navarro
Σολίστ: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Safira Antzus Ramos

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• W.A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 20 σε Ρε ελάσσονα, KV 466
• Francis Poulenc: Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα
• Manuel de Falla: Σουίτα από το μπαλέτο «Ο Μάγος Έρωτας» (El amor brujo)

Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Θεσσαλονίκης