Δράσεις για σχολεία από το Εθνικό Θέατρο

Ζωντανή η επαφή των μαθητών με το θέατρο και τα “δώρα” του

Λόγω του καινούργιου περιορισμού εξαιτίας της πανδημίας,  η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας με το Εθνικό Νέων, δημιουργεί μια διαφορετική θεατρική εμπειρία, για να κρατήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ζωντανή επαφή με το θέατρο, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο.

Πριν από την παράσταση  “Πιστεύω στους μονόκερους” του  Μάικλ Μορπούργκ, που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, θα ξεκινήσει η θεατρική εμπειρία των μαθητών, μέσα στην τάξη, μέσα στα σχολεία. Πρόκειται για την συνοδό δράση της παράστασης και λέγεται “Ο κύκλος του μονόκερου”.

Δράση 1 «Η Κυρία Μονόκερος σας γράφει»

Στον «Κύκλο του μονόκερου», που απευθύνεται σε σχολεία, χρησιμοποιείται λίγο διαδίκτυο και πολλή φαντασία. Ενθαρρύνεται η ενεργή εμπλοκή των παιδιών στη θεατρική διαδικασία, καθιστώντας τα ίδια συνδημιουργούς. Ειδικότερα, διερευνώνται και δοκιμάζονται τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο, όχι για να αντικαταστήσει την εμπειρία του θεατή και τη ζωντανή εκπαίδευση, αλλά για να εκτοξεύσει τη φαντασία.

Μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα, ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, η κυρία Μονόκερος, στέλνει ιστορίες φτιαγμένες αποκλειστικά για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες.

Δάσκαλοι και μικροί φίλοι δηλώνουν συμμετοχή μέσα στην ειδική πλατφόρμα στο www.n-t.gr. Λαμβάνουν επιστολή με την οποία επιβεβαιώνεται η εγγραφή στον «Κύκλο του Μονόκερου» και αρχίζει η αλληλογραφία, το διαδικτυακό ταξίδι. Στη συνέχεια δέχονται ηλεκτρονικά το πρώτο μέρος μιας ιστορίας που θα τους ζητηθεί να συνεχίσουν μέσα από διάφορες επιλογές.

Διαβάστε επίσης
Οριστικό: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Η αλληλογραφία θα συνεχιστεί, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τις ιστορίες της κυρίας Μονόκερου γράφει ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, (1o Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου – Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018).

Πληροφορίες: Γιώτα Μπάκα, 210-7001469, [email protected] *Η δράση αυτή είναι δωρεάν.

Δράση 2

Η κα Μονόκερος (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν), ταξιδεύει μέσα στην Αττική και επισκέπτεται με την παρέα της το σχολείο των μαθητών και μαθητριών που πήραν μέρος. Έτσι η γνωριμία μαζί της συνεχίζεται.

*Κόστος 5 ευρώ ανά μαθητή/τρια

Μετά την περίοδο επεξεργασίας της ιστορίας με την τάξη, το Εθνικό Νέων επεξεργάζεται ως θίασος πια, μαζί με τα παιδιά, την ιστορία που δημιούργησε η τάξη τους και την παρουσιάζει σε μορφή δραματοποιημένης αφήγησης σε σχολεία. Την παρουσίαση θα ακολουθήσουν δομημένοι αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια ρόλων που συντονίζουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι γι’ αυτό ηθοποιοί του θιάσου.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ομαδικών Πωλήσεων (Δευτέρα- Παρασκευή, 8.00-16.00) στο τηλ.: 210.7001468 (εσωτ. 310) ή με e-mail: [email protected]

Σύλληψη, συντονισμός και υπεύθυνη εκπαιδευτικού υλικού: Σοφία Βγενοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *