Παρουσιάζεται το πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Το καλοκαίρι του πολιτισμού όπως το εκφράζει για πάνω από πέντε δεκαετίες το Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι έτοιμο να ξεδιπλώσει τις φετινές του πρωτοβουλίες και να λαμπρύνει τα βραδινά με αξιόλογες όπως πάντα παραστάσεις, με όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών και όχι μόνο δημιουργιών.

Κατά το εθιμικό η γνωστοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος υλοποιείται στην Κατερίνη, όπου και φέτος ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 53 ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 8:30 μ μ στο Κέντρο Τεχνών Κατερίνης «Εννέα Μούσες» – Αρχοντικό Τσαλόπουλου-, ενώ τις επόμενες ημέρες ανάλογη γνωστοποίηση θα γίνει στην Αθήνα (Μουσείο Ακρόπολης, την Παρασκευή14-6-2024, ώρα 12:00) και στη Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο, την Τετάρτη 19-6-2024, ώρα 12:00).

Με αναφορά το αρχαίο θέατρο Δίου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, το φιλοθεάμον κοινό θα απολαύσει αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις, αρχαιολογικές ομιλίες καθώς και περιπάτους με θεματολόγιο τα αρχαιολογικά ευρήματα και τη γευσιγνωσία του οίνου.

Διαβάστε επίσης  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Tourism Festival - By Kourtidis Group» (ΦΩΤΟ)

Το 53 ο Φεστιβάλ Ολύμπου υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, την συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και με την υποστήριξη των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού καθώς επίσης του Επιμελητηρίου Πιερίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. Σημαντική η συμβολή των χορηγών, των εθελοντών και των εθελοντικών ομάδων που αποτελούν τη δυναμική παράμετρο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η εκδήλωση η οποία θα διανθιστεί με στιγμές εικόνων του σήμερα και του χθες, είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου