Φεστιβάλ Επταπυργίου: Με Διονύση Σαββόπουλο ανοίγει σήμερα (17/6) η αυλαία

Στο Φρούριο Επταπυργίου επιστρέφει το 3ο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 και μας υποδέχεται από σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, με 13 παραστάσεις, 7 παραγωγές και τη συμμετοχή 400 καλλιτεχνών.

Με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό και βασικό στόχο την ανάδειξη του Επταπυργίου, ένα χώρο με τεράστια ιστορία, σε πόλο έλξης και τουριστικό προορισμό, το Φεστιβάλ φέτος θα μας προσφέρει 13 μαγικές βραδιές με έντεχνη μουσική, όπερα, αφιερώματα στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό και βραδιές ποίησης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα ανοίξει την αυλαία του φεστιβάλ ενώ σημαντικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά, η Εύη Σιαμαντά, η Αντριάννα Μπάμπαλη θα ακουστούν τα βράδια του Ιούνη, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα δώσει το παρόν συμπράττοντας με τον Γ.Ε. Λαζαρίδη και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τους καταραμένους ποιητές του.

Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι το thes.gr.

Σαββόπουλος

Συναυλίες με έντεχνη μουσική, Gala όπερας, συναυλίες συμφωνικής μουσικής και επετειακές εκδηλώσεις με τίτλο: Μικρασία 100 χρόνια μετά θα δροσίσουν τα βράδια του καλοκαιριού και θα “φωτίσουν” ένα από τα ωραιότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα:

-17 και 18 Ιουνίου: «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» – Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

-21 και 22 Ιουνίου: «Τα τραγούδια του Αρτέμη/1922» – Μουσικοθεατρική παράσταση για το δράμα των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αφιερωμένη στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» όπου θα διατεθούν όλα τα έσοδα.

-26 και 27 Ιουνίου: «Μεγάλες Φωνές» – Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Εύη Σιαμαντά.

-4 και 5 Ιουλίου: «Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη» – Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

-10 Ιουλίου: «Ραμόν Βάργκας» Gala Όπερας με την ΚΟΘ.

-13 και 14 Ιουλίου: «10 Άρπες» – γνωστές κλασικές, κινηματογραφικές και ροκ μελωδίες από το μεγαλύτερο σχήμα με άρπες στην Ελλάδα.

-18 και 19 Ιουλίου: «Καταραμένοι Ποιητές» – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Αφήγηση: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Βραδιές ποίησης και μουσικής.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με δέκα νέους μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη, που συγκροτούν το σύνολο JoveNata Ensemble (ορχήστρα εγχόρδων).

Την παραγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της UNESCO. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Info:

Από φέτος η είσοδος στο χώρο της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιείται από τη βόρεια πλευρά του μνημείου, από την οδό Επταπυργίου και μέσω του πάρκινγκ που εξυπηρετεί τις εκδηλώσεις, για αποφυγή συνωστισμού.

Όσοι επισκέπτεστε το χώρο με λεωφορείο:

Από κέντρο πόλης Θεσσαλονίκης γραμμή 23, στάση Άγιοι Αναργυροι.
Από δυτική Θεσσαλονίκη, γραμμή 18, στάση Τερματικός Σταθμός Μποσνάκη