Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 5 Ιανουαρίου στο Ιστορικό κέντρο της πόλης

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής διοργανώνεται στην Καστοριά, στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους. Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό “Πανηγύρι” στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την 5η Ιανουαρίου με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην Ελλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά.

Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά (6 Ιανουαρίου)- και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς.

Το 7 ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα (25/5) το Thessaloniki Street Food Festival

Balkan Street Food

Για πρώτη φορά στην εκδήλωση, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ξεχωριστές γεύσεις, με συνταγές των Βαλκανίων, μαγειρεμένες από τον “Messi” του catering executive chef street food magister Nikos_Tsernos

Συμμετέχουν :

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ WEST MACEDONIA

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ KASTORIA

BOJAN KRSTIC ORKESTAR SERBIA

ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ ATHENS

SPECIAL GUEST
THE SIDESHIFTER : Balkan and World Underground Fusion

INFO : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

facebook.com/festbalkan (@festbalkan)

instagram.com/balkanfest (@balkanfest)

hashtag : #balkanfestivalkastoria

e-mail : [email protected]