H θεατρική ομάδα εξAnimo ανεβάζει το «Εκείνος και… εκείνος» και προσφέρει τρόφιμα για το συσσίτιο του Δήμου Καλαμαριάς

Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς

Η παράσταση συνδιοργανώνεται με το δήμο Καλαμαριάς

Μία σπουδαία πρωτοβουλία πήρε η θεατρική ομάδα εξAnimo, η οποία στις 26 Μαΐου θα παρουσιάσει την παράσταση «Εκείνος και… εκείνος» του Κώστα Μουρσελά σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Βελκοπούλου στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Σκοπός της παράστασης, η οποία συνδιοργανώνεται με το Δήμο Καλαμαριάς, είναι η συγκέντρωση τροφίμων για το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Αντί λοιπόν για εισιτήριο, μπορείτε ο κάθε θεατής να συνεισφέρει ό,τι μπορεί σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς

Τι παρουσιάζει το έργο

Πρόκειται για το επίκαιρο και βαθιά πολιτικό κοινωνικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία της Φωτεινής Βελκοπούλου με την ομάδα εξAnimo.

Οι χαρακτήρες του έργου οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, οι λαϊκοί, οι αντιδραστικοί, οι ασυμβίβαστοι, οι εξωσυστημικοί, τριγυρνούν στην πόλη μακριά από κάθε καθωσπρεπισμό και υποκρισία. Απέχουν από κάθε αγαθό που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία.

Οι διάλογοι τους μας θυμίζουν φιλοσοφικές συζητήσεις με βασικά συστατικά πάντα το χιούμορ και τη σάτιρα. Ένα κείμενο και μια παράσταση που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό. Στην δική μας σκηνοθετική απόδοση του έργου ο Σόλων και ο Λουκάς (οι χαρακτήρες του Μουρσελά) αντικαθίστανται από τον Κώστα, τον Λευτέρη, την Μαρίνα και την Χρυσάνθη.

Η παράσταση είναι μία συνδιοργάνωση με τον δήμο Καλαμαριάς, η είσοδος γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων για το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Μουρσελάς, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1930. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 1959 διορίστηκε υπάλληλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το 1969, οπότε και απολύθηκε από το χουντικό καθεστώς.

Από τότε άρχισε ν’ ασχολείται αποκλειστικά με την πεζογραφία και τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων τηλεοπτικών παραγωγών πολλά από τα οποία ανέβηκαν στο θέατρο ή εκδόθηκαν σε βιβλία όπως: «Ω! τι κόσμος μπαμπά», «Ενυδρείο», «Οι φίλοι», «Η κυρία δεν πενθεί», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Το μαχαίρι στο κόκαλο», «Άνθρωποι και άλογα», η σατιρική σειρά «Εκείνος και… εκείνος», «Εφημερεύομεν», «Εθνική κωμωδία», «Επικίνδυνο φορτίο», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», που
είχαν μεγάλες επιτυχίες, καθώς και 130 θεατρικά μονόπρακτα.

Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς

Ποια είναι η θεατρική ομάδα εξAnimo

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο στην δημιουργική έκφραση και στην αυτοβελτίωση μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Τους διακρίνει το ήθος και η αγάπη που έχουν για τον άνθρωπο.

Είναι ευαισθητοποιημένοι σε κάθε κοινωνική και πολιτική αδικία και μέσα από μία σύνθεση που κατέληξε να γίνει φιλία, προσπαθούν με τον καλύτερό τους εαυτό να βοηθήσουν ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από τη διεξαγωγή της παράστασης.

Φωτεινή Βελκοπούλου Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη Φωτεινή Βελκοπούλου

Η Φωτεινή Βελκοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2001 γίνεται η πρώτη της συνάντηση με την τέχνη του θεάτρου και από τότε το υπηρετεί πιστά με συνεχείς σπουδές, παραστάσεις και κυρίως με την ψυχή της. Επίσης η σχέση της με τον χορό και την μουσική την καθοδηγεί στο να συνεργαστεί με ανεξάρτητες ομάδες θεάτρου στις οποίες εδραιώνεται ως ενεργό μέλος. Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. ως ηθοποιός.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει και σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες που έχουν διακριθεί. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, και έχει ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο σαν εμψυχώτρια. Έχει διδάξει σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια θεατρικό παιχνίδι για παιδιά καθώς και στο πανεπιστήμιο Μακεδονία στο πρόγραμμα “ Diploma In Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο. Σήμερα μεταξύ άλλων, είναι δασκάλα και σκηνοθέτης της ερασιτεχνικής ομάδας ενηλίκων, εξAnimo.

Ολοι οι συντελεστές

Σκηνοθεσία – διασκευή-μουσική επιμέλεια: Βελκοπούλου Φωτεινή
Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος
Τρομπέτα: Δημήτρης Γκόκας
Σκηνικά- κοστούμια: εξAnimo
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Παπαλιάγκας
Οργάνωση παραγωγής: εξAnimo

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
• Αγγελάκης Κώστας (Άστεγος)
• Καρράς Ελευθέριος (Άστεγος)
• Βελκοπούλου Φωτεινή (Κοπέλα – Ελένη – Λογίστρια)
• Γκρίντζαλη Μαρίνα (Άστεγη)
• Αθανασίου Χρυσάνθη (Άστεγη)
• Δημήτρης Γκόκας (Τρομπέτα)

Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί τους φίλους της ομάδας:
Λένα Πετροπούλου, Δουκάκη Γιάννη, Δουκάκη Εύα, Αγοραστός Φώτης, Χάρρης Πάλλας, Καπέλας
Διονύσης, Σκορδέλη Ελένη, Γιανούση Ελένη, Γονιάδου Ηλέκτρα.

Η παράσταση είναι μία συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καλαμαριάς

Η ομάδα ευχαριστεί  θερμά τον Δήμαρχο Δαρδαμανέλη Γιάννη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικολέτου Βάσω για την συνεργασία και τον Δήμο Καλαμαριάς για την φιλοξενία.

Extra Info

Θέατρο: Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς
(Μεταμορφώσεως 7, τηλ. 2310 458 591)
Ημέρα: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
Ώρα: 21:00 μ.μ.
Είσοδος: Συνεισφορά τροφίμων για το συσσίτιο του Δήμου Καλαμαριάς
Θέσεις – Κρατήσεις
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6949 107 063, στην σελίδα της ομάδας ΕξAnimo, και στον Δήμο Καλαμαριάς.

Φωτογραφία Ιωάννης Δουκάκης

Θεατρική Παράσταση Εκείνος και... Εκείνος θεατρική ομάδα εξAnimo Δήμος Καλαμαριάς