«Η κινηματογραφική τέχνη ενώνει τους λαούς»

Αρχισε η εβδομάδα ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα

της Φαίδρας Φουντουλάκη

Σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της εβδομάδας του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα στην αίθουσα Ολύμπιον με την προβολή της ταινίας “Το παγοθραυστικό “του Νικολάι Χομερίκι και με την παρουσία των επίσημων φορέων της διοργάνωσης.

0705kinimaktografos 4

«Η κινηματογραφική τέχνη ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας Δ. Παπανδρέου και ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα που μίλησε στο κατάμεστο Ολύμπιον και ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης.
Επίσης παρευρέθηκαν η υπουργός πολιτισμού της Ρωσίας, ηθοποιοί, παραγωγοί και συντελεστές των ταινιών συνολικά έξι ταινίες του νέου ρωσικού σινεμά που παρουσιάζονται από χθες στην Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

0705kinimaktografos 5

Σε επιλεγμένες προβολές θα είναι παρόντες συντελεστές των ταινιών & σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί-, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Η Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, η οποία επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας στη Ρωσία (2016), είναι μια διοργάνωση της ρωσικής κινηματογραφικής εταιρείας Leda-Film, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

0705kinimaktografos 2

Οι προβολές έχουν ως στόχο να συστήσουν στο κοινό τον ρωσικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής και να συμβάλλουν στη συνεργασία μεταξύ των Ρώσων και των Ελλήνων κινηματογραφιστών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πρόγραμμα προβολών:
Σάββατο 6/5
18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)
20:30 Αφοσιωμένος

Κυριακή 7/5
17:00 Ο μοναχός και το ταγκαλάκι (παρουσία συντελεστών)
19:00 Επίσημη έναρξη & αίθουσα Ολύμπιον: Το παγοθραυστικό

Δευτέρα 8/5
18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)
20:30 Αφοσιωμένος

Τρίτη 9/5
18:30 Αντίο, Βάσια! (παρουσία συντελεστών)
20:30 Οι 28 μαχητές του Πανφίλωφ

Τετάρτη 10/5
18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)
20:30 Το παγοθραυστικό

<

p style=”text-align: justify”>0705kinimaktografos 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *