Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης τιμά τον Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στις 22 Νοεμβρίου 2017 Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, μια ξεχωριστή παράσταση. Η MAERZBUEHNE και η NOTOS PLUS παρουσιάζουν σε συνεργασία τις Ιστορίες του κ. Κόυνερ του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Με αφορμή τα 60 χρόνια απο το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ († 14/08/1956), η MAERZBUEHNE ανεβάζει υπό τη σκηνοθεσία του Μάρτιν […]

Στις 22 Νοεμβρίου 2017

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, μια ξεχωριστή παράσταση. Η MAERZBUEHNE και η NOTOS PLUS παρουσιάζουν σε συνεργασία τις Ιστορίες του κ. Κόυνερ του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Με αφορμή τα 60 χρόνια απο το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ († 14/08/1956), η MAERZBUEHNE ανεβάζει υπό τη σκηνοθεσία του Μάρτιν Σάρνχορστ επιλογές από τη συλλογή των φιλοσοφικών παραβολών: Ιστορίες του κ. Κόυνερ, για πρώτη φορά, ως θεατρικό αναλόγιο. Μ’ αυτά τα σύντομα κείμενα, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ άγγιξε σ΄ ένα διάστημα τριάντα χρόνων ζητήματα όπως το γυναικείο φύλο, η ανθρώπινη αρετή κ’ η Φύση – συχνά με τρόπο χιουμοριστικό κι απροσδόκητο. Θα θέλαμε να σας μυήσουμε ζωντανά σε τούτο το «διαμαντάκι» της Λογοτεχνίας που διακρίνεται για την οξύνοια, την ακρίβεια, το εύθυμο πνεύμα και την ικανότητα να διεγείρει τη σκέψη.

«Σε τι πράγμα εργάζεστε;», ρωτήσανε τον κ. Κόυνερ.
Ο κ. Κόυνερ αποκρίθηκε: «Έχω πολύ τρέξιμο –
προετοιμάζω το επόμενο λάθος μου.»

Ηθοποιοί : Μαριλένα Καβάζη
Νικόλας Πιπεράς
Αφηγήτρια/
Ηχητικές παρεμβολές:
Ειρήνη Αμπουμόγλι

Διαβάστε επίσης
Νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα στα Γιαννιτσά

Σκηνοθεσία/Επεξεργασία : Μάρτιν Σάρνχορστ
Φωτογραφία : Βίκυ Βράκα
Γραφιστικά : Δημήτρης Παναγιωτάκης
Queuer : Ηρω Τσατσαρόνη/Ελένη Βίσκα

Εισιτήριο:10 ευρώ Ι Ειδική προσφορά για φοιτητές και μαθητές: με επίδειξη του πάσο τους μπαίνουν δύο άτομα με ένα εισιτήριο.

Η παράσταση είναι στα Γερμανικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους.
Ώρα έναρξης 20.30
Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15