Το ΚΘΒΕ για την απώλεια της Εφης Καλλιφατίδη

Από τις σημαντικότερες μεταφράστριες λογοτεχνικών έργων Το Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Έφης Καλλιφατίδη, της εξαιρετικής μεταφράστριας δεκάδων λογοτεχνικών και δοκιμιακών έργων στην ελληνική γλώσσα. Η Έφη Καλλιφατίδη ήταν η επίσημη μεταφράστρια του Ουμπέρτο Έκο επί 35 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα, είχε υποτιτλίσει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές […]

Από τις σημαντικότερες μεταφράστριες λογοτεχνικών έργων

Το Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Έφης Καλλιφατίδη, της εξαιρετικής μεταφράστριας δεκάδων λογοτεχνικών και δοκιμιακών έργων στην ελληνική γλώσσα. Η Έφη Καλλιφατίδη ήταν η επίσημη μεταφράστρια του Ουμπέρτο Έκο επί 35 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα, είχε υποτιτλίσει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και όπερες μεγάλων δημιουργών.

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε ως μεταφράστρια στην παράσταση «Χορός μεταμφιεσμένων» του Τζουζέπε Βέρντι, που παρουσιάστηκε από την Όπερα Θεσσαλονίκης το 2004, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καρατζά και μουσική διεύθυνση Γιώργου Βαγιανού και Dejan Savic, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.