ΚΘΒΕ: Ο “Ντετέκτιβ” του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο

Στις 11 Μαρτίου 2022 ο «Ντετέκτιβ» του Πήτερ Σάφερ, μια παράσταση, με έντονο άρωμα της δεκαετίας του ’60, που υπονομεύει τις κοινωνικές συμβάσεις και ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την κοινωνική σάτιρα ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ είναι μια κωμική ιστορία έρωτα και απιστίας, εμπλουτισμένη με στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος και φάρσας, η οποία «ξετυλίγει» την παράδοξη και σιωπηλή σχέση της Μπελίντας και του ντετέκτιβ που έβαλε ο ζηλιάρης σύζυγός της να την παρακολουθεί.

Ο «Ντετέκτιβ» παίχτηκε για πρώτη φορά το 1962 στο Globe Theatre με τον Kenneth Williams και τη Maggie Smith και ο αγγλικός τίτλος του έργου είναι «The Public Eye».

Σε αυτό το «δημόσιο μάτι» αναφέρεται η Έφη Δρόσου στο σκηνοθετικό της σημείωμα: «Το δημόσιο μάτι, οι νοοτροπίες, οι εμμονές, τα πρέπει, ο κοινός νους. Από το ’60 τί άλλαξε; Τί ξεπεράσαμε; Ο πολιτισμός και οι γνώσεις, μας βοήθησαν στο να γίνουμε πιο ελεύθεροι; Ο Σάφερ έξυπνος, μας προσφέρει γρήγορα το πρώτο χαμόγελο που σύντομα γίνεται γέλιο. Όλοι έχουν μυστικά, όλοι φορούν προσωπεία, όλοι είναι ένοχοι και αθώοι μαζί. Ένα κείμενο γεμάτο ανατροπές με έντονο το κωμικό στοιχείο και βαθιές βουτιές στην εξομολογητική διάθεση των χαρακτήρων».

Διαβάστε επίσης
ΚΘΒΕ: Ο "Ερωτόκριτος" στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Τη σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει η Δανάη Πανά, τα κοστούμια ο Χρήστος Μπρούφας, τη μουσική ο Στέλιος Ντάρας και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Στέλιος Τζολόπουλος. Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Διακοσάββας (Τζούλιαν), Θοδωρής Πολυζώνης (Τσαρλς) και Νατάσσα Δαλιάκα (Μπελίντα).

Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).