ΚΘΒΕ: Ξεκινούν και πάλι οι παραστάσεις και στο Βασιλικό Θέατρο

Από σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου ηθοποιοί και θεατές επιστρέφουν και στο Βασιλικό Θέατρο στην Θεσσαλονίκη μετά την αναστολή της κατάληψης του θεάτρου από σπουδαστές και σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τις επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάζονται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου: την κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», καθώς και την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Γκάρης, το μιούζικαλ».

«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Μια απολαυστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις γεμάτη έρωτες, απιστίες, αποκαλύψεις, κι ανατροπές, το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία από το ΚΘΒΕ, σε ανανεωμένη εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό Κρατικού Θεάτρου. Ο κύκλος παραστάσεων παρατείνεται έως και την Κυριακή 19/3/2023.

Μια παρέα τριαντάρηδων βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα και τα αδιέξοδα των σχέσεων, με τον φόβο της δέσμευσης, με τις ελπίδες και με τις ματαιώσεις της ζωής. Όλα αυτά σε μια μεταβατική ηλικία που η επιθυμία για έρωτα συγκρούεται με την ανάγκη για αφοσίωση και σιγουριά.

Διαβάστε επίσης  ΚΘΒΕ: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση για εισιτήρια παραστάσεων - Πως θα την αποκτήσετε

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΘΒΕ: «Γκάρης, το μιούζικαλ» της Τασούλας Επτακοίλη
Θεατρική διασκευή: Βαγγέλης Κουφάκος
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Η συγκινητική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ την οποία έχουν ήδη παρακολουθήσει πολλά σχολεία συνεχίζεται με επιτυχία. Γκάρης, το μιούζικαλ είναι η ιστορία ενός γαϊδάρου, που με την ανέλπιστη ικανότητά του να πετάει παρασύρει τα παιδιά σε συναρπαστικές περιπέτειες και ανατρέπει την αναμενόμενη απάντηση του λαϊκού παιχνιδιού (αλλά και του ρητορικού ερωτήματος), «πετάει ο γάιδαρος;».

Μια τρυφερή μουσική ιστορία που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την προσφορά στο συνάνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης. «Η αγάπη είναι σαν το τριφύλλι: ρίχνεις μερικούς σπόρους και αυτό φυτρώνει και απλώνεται και γεμίζει ολόκληρο το χωράφι». Ο «Γκάρης» είναι ένα από τα τρία βιβλία για παιδιά που έχει γράψει η Τασούλα Επτακοίλη και παρουσιάζεται σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Βαγγέλη Κουφάκου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή και στίχους του Σωτήρη Τριβιζά.