Με την συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα άνοιξε η αυλαία «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024» (ΦΩΤΟ)

Με μια συναυλία – αφιέρωμα στην ξεχωριστή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου η αυλαία για το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024» που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μελωδίες από επιτυχίες της όπως «Το αστέρι και η ευχή», «Η Ομπρέλα του Βοσπόρου», η «Αλεξάνδρεια», «Ο Σταθμός», το «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» και το «Tango Συρανό» ζωντάνεψαν στη σκηνή σε ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο χρώματα και μυρωδιές Ανατολής και Δύσης.

Σε μια βραδιά με μουσικές αναφορές από τον Πόντο και την Ελληνική παράδοση μέχρι την Μικρά Ασία και την Μεσόγειο. Το σύντομο ψιλόβροχο που έπεσε, δεν πτόησε ούτε τους δημιουργούς ούτε και το κοινό. Για δύο ώρες η μουσική ήταν η πρωταγωνίστρια! Η αγαπημένη συνθέτρια ξεσήκωσε το κοινό με το βιολί της, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσε μοναδικά η Έλλη Πασπαλά.

«Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024»

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι τους ο ακάματος Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο ενθουσιώδης Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, οι ιδιαίτερα δυναμικοί Γιώργος Φασόλης και Αποστόλης Σαμαράς στα κρουστά, και φυσικά η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Τραχαλιού.

«Φέτος είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το Φεστιβάλ Επταπυργίου θα διαρκέσει δύο μήνες. Όταν ξεκινήσαμε ήταν μόνο 15 μέρες. Τώρα έχουμε 15 παραστάσεις, 7 παραγωγές, 5 από τις οποίες είναι παραγωγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σας θέλουμε όλους κοντά μας. Για εμάς δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική δράση ανάδειξης του πολιτισμού μας, αλλά είναι και ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύει ένα μοναδικό τοπόσημο για όλη την Κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του.

«Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024»

«Με μια σπουδαία συναυλία ξεκίνησε φέτος για 6η χρονιά το “Φεστιβάλ Επταπυργίου”, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι, χρόνο με το χρόνο, το κοινό να δημιουργεί μνήμες μέσα στο πανέμορφο αυτό μνημείο. Να παρακολουθεί ποιοτικές “μεγάλες”παραγωγές, που στήνονται καλλιτεχνικά στην πόλη του, με προσιτό εισιτήριο», ανέφερε η πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου. Σήμερα (6/6, 21.30 ) θα δοθεί δεύτερη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που είναι, όπως και η πρώτη, sold out.

«Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024»

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιχορηγείται από το Κέντρο πολιτισμού της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ από φέτος θα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα εισιτήρια όλων των παραγωγών είναι προσιτά, ενώ έχουν προβλεφθεί πολύ οικονομικά εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και για συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19 και 20/ 6 «Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα» (sold out)

30/6 και 1/7 «Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη»

2/7 «#SKG!live Από την Παράδοση στο Σύγχρονο»

10,11, 12, 14/ 7 «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

17 και 18/7 «ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ »

22 και 23/7 «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου…γυναίκες δημιουργοί»

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες από τη www.more.com/gr.