Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Αποθεώθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος στην εναρκτήρια συναυλία

Με συναυλία του μεγάλου Σταύρου Ξαρχάκου το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021.

Ο σπουδαίος συνθέτης μας δεν παρουσίασε μόνο δικά του τραγούδια, αλλά ετοίμασε και διηύθυνε ένα αφιέρωμα σε τέσσερις ακόμη ακρογωνιαίους λίθους της ελληνικής μουσικής: τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Με το μοναδικό στυλ του, με νεύρο, πάθος και συναίσθημα, με τις χορευτικές του κινήσεις και με τη βαθιά γνώση της λαϊκής μουσικής, συνεπήρε το κοινό, που μαγεμένο τον αποθέωσε. Δυστυχώς μόνο 420 άτομα μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή βραδιά (το 30% της χωρητικότητας της Αίθουσας Φίλων Μουσικής).

Παρ’ όλα αυτά το χειροκρότημά τους ήταν τόσο δυνατό και θερμό, που ακούστηκε λες και η αίθουσα ήταν εντελώς γεμάτη. Ήταν η καλύτερη δυνατή έναρξη για μια σεζόν που προβλέπεται δύσκολη και με αρκετούς περιορισμούς όσον αφορά την παρακολούθηση θεαμάτων. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι το κοινό διψά και περιμένει τις ποιοτικές εκδηλώσεις που του έχουν λείψει όλο το προηγούμενο διάστημα. Και το Μέγαρο είναι και πάλι εδώ για να τις προσφέρει…

Σταύρος Ξαρχάκος:
5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν.
24.10.2020.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σταύρος Ξαρχάκος: Διεύθυνση Ορχήστρας.
Νεοκλής Nεοφυτίδης: Πιάνο.
Βασίλης Δρογκάρης: Ακορντεόν.
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: Κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα.
Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα.
Αντώνης Τζίκας: Κοντραμπάσο.
Ηρακλής Ζάκκας: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς.
Δημήτρης Ρέππας: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς.

(Φωτ. Αμάντα Πρωτίδου)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *